Patrick Wessels Geen reacties

Niemand zit erop te wachten, maar het is belangrijk om u voor te bereiden op het ergste. Met Disaster Recovery voorkomt u grote problemen, zodra het echt een keer mis gaat. Vanuit een IT-plan voor recruitment en logistiek, net als voor tal van andere branches.

We werken voor uiteenlopende klanten door heel Nederland. Met Disaster Recovery maken we plannen om grote problemen op te vangen, zodat u zonder zorgen door kunt werken. En bijvoorbeeld om te voorkomen dat kritische data verloren gaat.

4 tips voor Disaster Recovery

Met 4 handige tips van onze professionals zorgt u voor Disaster Recovery op professioneel niveau:

  • Schat het risico goed in
  • Maak een plan
  • Test het plan
  • Combineer Disaster Recovery met de business

Schat het risico goed in

Wat zijn de risico’s waar u mee te maken heeft? Wat kan er eventueel mis gaan of wat gebeurt er als bepaalde systemen falen? En wat als de back-up daarvan het helaas ook niet doet? Wij helpen u graag risico’s in kaart te brengen, zodat u niets over het hoofd ziet.

Tip: denk aan risico’s door het weer, door moedwillige opzet en door toevallige samenlopen van omstandigheden. Probeer u met Disaster Recovery op het ergste voor te bereiden.

Maak een plan

Stel een plan op voor Disaster Recovery. Denk na over de belangrijke IT-systemen en wat ervoor nodig is om die in de lucht te houden. Of om ze weer op te starten, als de basis onder de systemen wegvalt. Denk aan ‘wat als’ en probeer met een brainstorm zoveel mogelijk input te verzamelen.

Tip: maak een plan en houd dat vervolgens up-to-date. Ga ieder half jaar of jaar na of de risico’s nog hetzelfde zijn. Breng nieuwe risico’s in kaart en wijzig het plan met aanpassingen die de voorbereiding sterker maken.

Test het plan

Schakel de stroom uit en simuleer andere problemen die er kunnen ontstaan. Verbreek onderlinge communicatielijnen, om het Disaster Recovery in de praktijk te kunnen testen. Denk na over realistische testomgevingen, zodat er zaken aan het licht kunnen komen die u anders over het hoofd zou zien.

Disaster Recovery en de business

Koppel het Disaster Recovery aan de business, door goed na te denken over de onderdelen die waarde toevoegen. Vang problemen op die deze waarde ondermijnen of zelfs kunnen vernietigen. Maak het plan op die manier relevant voor meer dan de IT-afdeling alleen, voor een breed draagvlak binnen de organisatie.

Voor recruitment, logistiek en meer

We helpen u graag met het opstellen van een plan voor Disaster Recovery en het up-to-date houden daarvan. Dat doen we voor bedrijven op het gebied van recruitment en en logistiek, net als in diverse andere branches.

Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden.