Patrick Wessels Geen reacties

Gebruik maken van Platform as a Service, maar vindt u het lastig om een keuze te maken uit aanbieders? Ze hebben het over termen uit het vakjargon die u niet kent, dus die zetten we graag voor u op een rij.

Op die manier leggen we bewindvoerders en bedrijven in andere branches waar we voor werken graag uit waar het over gaat. Om goed gebruik te maken van Platform as a Service of Infrastructure as a Service, zonder dat u daadwerkelijk van de hoed en de rand hoeft te weten.

7 termen rondom Platform as a Service

Benieuwd naar de belangrijke termen? We zetten er 7 op een rij:

 • Application
  Een applicatie is niets anders dan een programma of een stukje software. Ontwikkeld voor een specifieke functie binnen het systeem, voor eindgebruikers of voor andere applicaties die daar gebruik van maken.
 • Application Program Interface (API)

  Een stukje code dat het mogelijk maakt om twee applicaties of softwareprogramma’s met elkaar te laten samenwerken.
 • Operating System (OS)

  Het overkoepelende programma dat de basis vormt op een computer of een server. Het OS beheert alle applicaties of programma’s die er op een computer of server gebruikt worden.
 • Cloud Computing
  Een term die staat voor het gebruik van ‘gehoste’ diensten via het internet. Ze staan elders op een server of computer, en zijn via internet bij u op kantoor of in het bedrijf te gebruiken.
 • Public cloud

  Gebaseerd op het standaardmodel voor Cloud Computing. U kunt publiekelijk gebruik maken van virtuele machines (VM’s), applicaties of opslagruimte om bestanden op te slaan.
 • Private cloud
  De publieke cloud, maar dan met meer mogelijkheden voor de beveiliging, oplossingen op maat en schaalbaarheid voor uw organisatie.
 • SPI Model

  Een afkorting voor veel gebruikte Cloud Computing-oplossingen, te weten Software as a Service, Platform as a Service en Infrastructure as a Service.

De beste Platform as a Service aanbieder: voor bewindvoerders en meer

Heeft u vragen over een van de termen of komt u rondom Platform as a Service (PaaS) andere termen tegen die u niet goed begrijpt? We leggen u er graag over uit. Dat doen we voor bedrijven in de bewindvoering en in andere branches waar we voor werken. Wij begrijpen dat u de technische kennis en expertise niet in huis heeft, dus we spreken graag in klare taal over de oplossingen die we kunnen bieden. Op die manier zijn we uitgegroeid tot uw specialist in PaaS en andere technische oplossingen vanuit de cloud.