Patrick Wessels Geen reacties

Managed Wifi is de beste optie voor een wifi-netwerk dat zonder problemen werkt. Maakt u daar (nog) geen gebruik van, maar wilt u er binnen de bewindvoering of een andere branche wel voor zorgen dat u op het internet kunt vertrouwen? We zetten een aantal handige tips voor u op een rij.

Zowel particulier als met een bedrijf kunt u vandaag de dag niet meer zonder een goed wifi-netwerk. Wij zijn specialisten in Managed Wifi, maar geven u ook graag een paar tips mee om zelf voor een beter bereik te zorgen. Denk daarbij aan:

 

De ideale locatie(s)

Niets zo belangrijk als de locatie, in dit geval van de router. Plaats die in het midden van het huis of de kantoorruimte. De router is namelijk niets anders dan een grote ballon die het signaal naar alle kanten uitstraalt.

Tip: heeft de router antennes? Gebruik die om het signaal te richten. Geen antenne aanwezig? Dan is richten niet nodig.

Let op: voorkom dat de router achter een groot object behandeld. Het signaal gaat altijd rechtdoor, en kan niet met een bocht om iets heen.

Oppassen: access points en versterkers

Een extra access point of versterker toevoegen? Dat is helaas lang niet altijd een goed idee. Soms zitten de radiofrequenties elkaar zelfs in de weg, waardoor apparaten niet goed weten met welk toegangspunt ze moeten verbinden.

De enige goede oplossing met meerdere toegangspunten is een mesh-netwerk. Er is dan sprake van diverse toegangspunten die onderling communiceren. U heeft overal toegang tot wifi, met de originele snelheid van de verbinding.

Een uniek kanaal gebruiken

Een wifi-router biedt u de keuze uit 14 verschillende kanalen. Standaard staat kanaal 1 of 6 ingeschakeld, maar wissel ook eens naar 3, 8, 11 of 14. Houd in ieder geval 1 kanaal extra ruimte aan ten opzichte van andere gebruikte kanalen, omdat ze overlappend werken.

Meten = weten

Voor Managed Wifi geldt dat we metingen doen en op basis daarvan de beste opstelling bepalen. Dat is ook handig als u zelf met uw wifi aan de slag wilt. Gebruik meetapparatuur om de sterkte van het signaal te meten, op de diverse locaties thuis of op kantoor.

TX-waarde instellen

Bent u meer technisch onderlegd? Stel de hoogste TX-stand in voor de routers en controleer dit door naar het IP-adres van uw apparaat te surfen (vaak is dat 192.168.0.1).

En bent u binnen de bewindvoering of een andere branche toch op zoek naar specialisten en een professionele oplossing? We vertellen u graag meer over Managed Wifi en hoe we u daar goed mee van dienst kunnen zijn. Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.