Patrick Wessels Geen reacties

Hardware kopen? Dat is uit de tijd. Grote organisaties kopen al jaren geen hardware meer, omdat ze soepel werken vanuit de cloud. Op kantoor, net als onderweg en zelfs bij de klant op locatie. Zonder dat ze voor al die plaatsen hardware moeten kopen, waardoor ze veel flexibeler werken. Het Nieuwe Werken, maar dan echt.

Werken in de cloud: wat is dat?

Dat werken in de cloud, wat is dat precies? Het gaat om de locatie van hardware en software. Traditioneel kochten bedrijven computers en installeerden ze daarop hun software. Met een licentie voor meerdere gebruikers, zodat iedere computer de software kunt draaien. Handig op kantoor, zolang iedereen een vaste plek heeft. Helaas wel prijzig, omdat alle hardware in staat moet zijn de software daarop te kunnen draaien.

Het begon te wringen toen bedrijven minder vaste werkplekken begonnen te hanteren. En ook onderweg of bij de klant op locatie wilde kunnen werken. Dan was er ook onderweg en op locatie hardware benodigd. Er kwamen laptops naast desktop computers, altijd met voldoende rekenkracht en daardoor pittig qua investering.

Het werken in de cloud maakt dit een stuk gemakkelijker. De hardware is nog slechts een ‘client’, van de hardware in het datacenter die werkt als server. Krachtige servers met daarop alle software. Op één centraal punt. Om verbinding mee te maken vanaf de client, zodat iedere computer met de juiste rechten de beschikking heeft over alle benodigde software. Op kantoor, onderweg en zelfs bij de klant op locatie. Desnoods op een totaal andere computer, via een beveiligde verbinding met de cloud.

Werken in de cloud: wat kost dat?

Werken in de cloud vraagt om een abonnementsvorm. Bijvoorbeeld om een Private Cloud Platform te kunnen gebruiken. In combinatie met Disaster Recovery of andere aanvullende diensten. Voor een vast bedrag per maand, waarvoor alles geregeld is. Geen zorgen over de snelheid, uptime en de veiligheid van het systeem.

En geen noodzaak meer om zelf allerlei hardware te kopen. Die hardware kopen wij en plaatsen we in goed beveiligde Nederlandse datacenters. Op basis van onze ISO- en NEN-certificering, zodat u zich over de veiligheid geen zorgen hoeft te maken. Wij investeren in de hardware, zodat u dat niet meer hoeft te doen. Wij behalen schaalvoordelen, die we aan u kunnen doorberekenen.

Op die manier doen we dat voor boekhouders en diverse andere branches. Zodat u kunt werken met de nieuwste hard- en software, zonder dat u die ooit nog zelf hoeft te kopen. Werken vanuit de cloud: voor lagere kostendan wanneer u net als andere bedrijven zelf alle hardware zou moeten kopen.