Patrick Wessels Geen reacties

U zit er niet op te wachten, maar het kan de beste bedrijven overkomen. Een fatale crash, zoals laatst bij een van onze klanten. Paniek, want waren er gegevens verloren gegaan? En hoe moest dat verder, nu het niet meer lukte om in te loggen in de systemen? Een verontrust telefoontje bij ons op kantoor, dat binnen afzienbare tijd gelukkig al weer een stuk comfortabeler klonk.

Fatale crash van de server

“We weten niet wat we moeten doen, de systemen lijken niet meer te werken,” hoorden we aan de andere kant van de lijn. En dat uitgerekend op vrijdagmiddag om 14:36 uur. Vervelend, vooral voor de klant die duidelijk in paniek was.

Er bleek een server gecrasht, waardoor de interne systemen niet meer beschikbaar waren. Het gevolg van een onvoorziene loop, waardoor het geheugen volliep en de server het uiteindelijk begaf. Een menselijke fout die kan gebeuren, maar wel grote gevolgen had kunnen hebben.

Back-up van alle bedrijfsgegevens

Had kunnen hebben, want gelukkig ging het om één van onze klanten die gebruik maakt van back-up en archivering. In dit geval actief in de recruitment, maar we helpen ook andere bedrijven met onze software.

We onderzochten wat er aan de hand was en werkten ondertussen snel aan het terugzetten van de laatste back-up. Om de interne systemen weer beschikbaar te maken, en de klant zo snel mogelijk te laten zien dat er niet of nauwelijks iets verloren zou zijn gegaan. En om de gemoedsrust weer terug te laten keren.

Nog voor het weekend weer live

We slaagden erin het systeem te herstellen en de back-up vanuit archivering terug te plaatsen. Zodat het bedrijf in recruitment weer verder kon waar het was gebleven, dankzij onze software en natuurlijk de fysieke back-up die we automatisch maken. Dagelijks en soms zelfs vaker, om alle belangrijke gegevens extra op te slaan en die niet verloren te laten gaan.

Op die manier helpen we bedrijven met software problemen te voorkomen. Door menselijke fouten of een technische storing, die altijd ontstaan op een moment dat het niet uitkomt.

Zakelijke back-up en archivering: online specialisten

We zijn ervaren online specialisten in back-up en archivering. Dat betekent dat we daarover goed met u mee kunnen denken. Voor bedrijven in de recruitment-branche, net als voor een aantal andere vakgebieden.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen met back-up en archivering of wilt u meer weten over het herstel dat we uitvoeren zodra er wat misgaat? Neem contact met ons op voor meer informatie. Onze specialisten vertellen u er graag meer over.