Patrick Wessels Geen reacties

Een IT Servicecontract, dat is er alleen voor bedrijven die dagelijks werken met veel technologie, toch? Onze ervaring is anders. We werken bijvoorbeeld veel voor bedrijven op het gebied van bewindvoering en in andere branches, die daar ook hun voordeel mee doen.

We zijn uw specialist in Nederland op zakelijk gebied, voor alles rondom IT. Bijvoorbeeld als zich een storing voordoet, zoals laatst bij een bewindvoerder. Daar viel het internet uit, waardoor de verschillende medewerkers geen gegevens van cliënten meer konden inzien. Dat is lastig, omdat zij voor hun dagelijks leven sterk afhankelijk zijn van hun bewindvoerder.

Geen internet = geen contact met cliënten

Het bedrijf in bewindvoering maakt gebruik van VoIP en belt daarmee via internet. Het bleek dus niet alleen onmogelijk om de gegevens van cliënten in te zien en te verwerken, ook contact opnemen was er even niet bij.

Een situatie die gemakkelijk leidt tot paniek, maar gelukkig niet in dit geval. Er werd via een reguliere telefoonlijn contact met ons opgenomen en goed uitgelegd wat er aan de hand was. Tenminste, dat het niet lukte om verbinding te maken en dat men zelf al van alles had geprobeerd.

Logs van de afgelopen periode

In dit geval bood het IT Servicecontract uitkomst. Op basis daarvan zorgen we voor preventief beheer en onderhoud, waarmee we veel problemen kunnen voorkomen. Daarnaast maakt de klant gebruik van permanente monitoring op afstand, waardoor we logs hebben van wat er de afgelopen periode was gebeurd.

In de logs ontdekten we hoe een kleine storing in het systeem kon uitgroeien tot een groter probleem. We konden vaststellen wat er precies aan de hand was en op basis daarvan nagaan hoe het probleem zich had ontwikkeld. Dat maakte het verhelpen eenvoudig, zodat de klant meteen weer internet had. En sterker nog, we hebben aan de hand van de logs verbeteringen door kunnen voeren, om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen.

Het voordeel van een IT servicecontact

Een IT Servicecontract bestaat uit meer dan telefonische beschikbaarheid, op het moment dat zich een storing voordoet. We kijken op afstand mee en zorgen preventief al voor veel onderhoud en het belangrijkste beheer. Op die manier voorkomen we veel problemen en kunnen we bij een storing veel gemakkelijker achterhalen wat er aan de hand is.

Specialisten voor zakelijk Nederland

We gelden als IT specialisten voor zakelijk Nederland, bijvoorbeeld voor de branche met bewindvoerders. Daarnaast werken we voor bedrijven in tal van andere branches, zoveel mogelijk op basis van een IT servicecontact. Op die manier kunt u er vanuit gaan dat er een technisch specialist meekijkt, die snel met een oplossing komt als er een keer wat aan de hand is.