Patrick Wessels Geen reacties

Benieuwd hoe u het beste IT servicecontract kunt afsluiten? We werken voor boekhouders en in andere branches met relatief weinig kennis van IT. Met een paar handige tips kunt u een uitstekend zakelijk servicecontract afsluiten, zodat u daar optimaal en voor een eerlijke prijs gebruik van kunt maken.

Tips voor het beste IT servicecontract

Een zakelijk IT servicecontract afsluiten? Gebruik de onderstaande tips:

  • Gezamenlijke doelen stellen
  • Maak afspraken over de regie
  • Balanceer controle en flexibiliteit
  • Evalueer het IT servicecontract

Gezamenlijke doelen stellen

Het is belangrijk om gezamenlijk doelen te stellen, voor de middellange tot de lange termijn. Hoe moet de samenwerking er in de komende 2 tot 3 jaar uit gaan zien en wat is daarin voor u belangrijk? Wij leggen u graag uit hoe we u van dienst kunnen zijn en wat we kunnen betekenen, bijvoorbeeld door structureel verbeteringen door te voeren of op zoek te blijven naar innovaties om slimmer en efficiënter te werken.

Maak afspraken over de regie

Wij helpen u graag te voorkomen dat u omkijken heeft naar uw IT-systemen en -toepassingen. Wilt u aan de andere kant juist zelf graag een paar van de touwtjes in handen houden? Geen zorgen, we maken binnen het IT servicecontract graag afspraken over de regie en wie die op welke vlakken voert. We denken graag met u mee over de gewenste resultaten en hoe wij u daarin kunnen ondersteunen of juist de vrijheid kunnen bieden.

Balanceer controle en flexibiliteit

We werken voor boekhouders en andere klanten door heel Nederland, waardoor we met verschillende bedrijven te maken hebben. Sommigen willen maximale controle, terwijl anderen ons liever de maximale flexibiliteit bieden.

Denk na over uw voorkeur. Wilt u zo flexibel mogelijk met ons samenwerken of vindt u het belangrijk dat wij veel zaken voor u kunnen controleren? En andersom, vindt u het prettig om zelf de controle te kunnen houden? Bespreek de balans tussen controle en flexibiliteit voor het IT servicecontract dat u afsluit.

Evalueer het IT servicecontract

Tenslotte is het belangrijk om het IT servicecontract periodiek te evalueren. Bespreek ieder kwartaal of met een andere frequentie wat er goed gaat, wat er misschien nog niet zo goed gaat en wat u had verwacht van de samenwerking.

Met de bovenstaande tips sluit u een goed IT servicecontract af, ook als u daar weinig ervaring mee hebt of de expertise volledig mist. En heeft u vragen over de manier waarop wij werken of hoe we dat doen voor boekhouders en in andere branches? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.