Patrick Wessels Geen reacties

Een virtuele server biedt de voordelen van een eigen server, maar zonder de hoge kosten daarvan. Een goedkopere oplossing, met de mogelijkheid om een eigen besturingssysteem te draaien. Maar, welk systeem is daarvoor het best geschikt? Een deel van onze klanten heeft een uitgesproken voorkeur, een ander deel laat zich graag adviseren. We gaan daar als service provider graag voor u mee aan de slag.

We gebruiken bijvoorbeeld virtuele servers voor consultants en bedrijven uit andere branches, altijd op basis van specifieke wensen en eisen. Afgestemd op uw behoeften, omdat we met de beide systemen goed uit de voeten kunnen voor een VPS. Qua besturingssystemen hebben we de keuze uit Linux en Windows, als de twee grootste en meest toegepaste systemen. We zetten de voordelen van de beiden op een rij.

Voordelen van Linux

Linux is vooral een snel besturingssysteem voor een virtuele server. Snel, en bovendien helemaal gratis. Daar komt een hoge mate van stabiliteit en betrouwbaarheid bij. Fijn voor bedrijven uit de consulting branche, net als voor veel van onze andere klanten. Verder kunt u met Linux rekenen op een uitstekende beveiliging, zodat het ook daar niet aan zal liggen. Hier staat aan de andere kant wel tegenover dat het systeem complexer werkt, waardoor we daar als service provider meer tijd voor u in zullen moeten steken.

Voordelen van Windows

Aan de andere kant kunnen we gebruik maken van Windows als besturingssysteem voor een virtuele server. Als we deze software gebruiken op een VPS kunt u rekenen op maximale gebruiksvriendelijkheid en een goede ondersteuning van Microsoft-producten. Verder bestaan er verschillende Windows Server-licenties, waardoor we voor een consulting bedrijf een andere licentie kunnen gebruiken dan voor de andere branches waarin we werken.

Uiteraard kent ook Windows een paar nadelen als het gaat om een besturingssysteem voor een virtuele server. U dient er namelijk rekening mee te houden dat het pakket niet gratis is en dat de stabiliteit soms te wensen over laat. Onze specialisten kunnen u goed uitleggen wat in uw geval de beste keuze is en hoe we u daar als service provider goed mee van dienst kunnen zijn.

Virtuele server met advies: voor consultants en andere branches

Op die manier leggen we u graag uit hoe we gebruik maken van virtuele servers. Voor consulting bedrijven en voor andere branches, waarbij we goed kijken naar uw specifieke wensen en behoeften.

Op die manier zijn we graag uw service provider als het gaat om een VPS of een andere technische oplossing. Altijd op basis van hoge kwaliteit en een goede service, zodat u daar zelf zo min mogelijk omkijken naar heeft. Heeft u vragen over de mogelijkheden of wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.