Patrick Wessels Geen reacties

Slimmer werken met Microsoft Azure door er alles uit te halen? We hebben als IT-specialist in Nederland voor zowel de bouw als diverse andere branches veel ervaring met deze software. Door de jaren heen hebben we nieuwe mogelijkheden ontdekt en zijn handige snelkoppelingen voor ons de nieuwe standaard geworden.

Benieuwd hoe u in de bouw en in andere branches handiger kunt werken met Microsoft Azure? We zetten daarvoor drie slimme tips op een rij, die u waarschijnlijk nog niet kende.

3 slimme tips voor Microsoft Azure

Benieuwd naar de tips? Denk eens aan de volgende mogelijkheden:

  • Pas het dashboard naar wens aan
  • Gebruik snelkoppelingen op het toetsenbord
  • Voeg een automatisch script in

Pas het dashboard naar wens aan

Het dashboard in Microsoft Azure bevat standaard veel nuttige informatie, maar wist u dat u dit helemaal naar smaak kunt aanpassen? U kunt items toevoegen of juist verwijderen en die daar wens inrichten. Bovendien kunt u een compleet nieuw dashboard toevoegen, zodat u in één oogopslag zoveel mogelijk informatie kunt bekijken.

Gebruik de mogelijkheid om een dashboard toe te voegen, die standaard privé is. Uiteraard kunt u het dashboard delen, zodat ook anderen er toegang toe krijgen. Gebruik gebruikers, groepen en rollen om vast te stellen wie er toegang heeft.

Gebruik snelkoppelingen op het toetsenbord

Werkt u veel met Microsoft Azure of wilt u daar gewoon zo efficiënt mogelijk gebruik van maken? In veel gevallen heeft u de muis daar niet bij nodig. Het helpmenu boven in beeld bevat de optie ‘Keyboard Shortcuts’. Door daarop te klikken ontdekt u de mogelijkheden van het +-teken, het hekje (#) en bijvoorbeeld een knop om in één keer alle bladen te sluiten (|).

Met de verschillende snelkoppelingen op het toetsenbord kunt u veel sneller werken, omdat u daar de muis niet meer bij nodig heeft. Wij vertellen u natuurlijk graag over onze favoriete snelkoppelingen, zodat we met Microsoft Azure onder andere in de bouw en in andere branches heel vlot kunnen schakelen.

Voeg een automatisch script in

Microsoft Azure ondersteunt het gebruik van automatische scripts. Dat kan voor een Azure SQL Database, zoals dat ook kan voor een webapplicatie. U kunt gebruik maken van een Azure Resource Manager (ARM) Template, een Command Line Interface (CLI) of een PowerShell-script.

Tip: technisch niet zo onderlegd dat dit voor u herkenbare termen zijn? We leggen u graag uit hoe we er ook voor u goed gebruik van kunnen maken.

Effectiever werken met Microsoft Azure

Met de bovenstaande tips kunt u efficiënter en sneller werken met Microsoft Azure. Dat doen wij standaard, omdat we er door de jaren heen veel ervaring mee hebben opgedaan. We voorkomen dat er veel onnodige tijd verloren gaat, waardoor we u bovendien voor een scherp tarief van dienst kunnen zijn in de bouw en andere branches in Nederland.