Patrick Wessels Geen reacties

Werkt u met Skype voor Bedrijven en wilt u daar graag alles uithalen? Met een paar handige tips kunt u de software in het onderwijs en in andere branches nog veel beter gebruiken.

We helpen bedrijven in het onderwijs en in andere branches om optimaal gebruik te maken van deze handige software. Om ideeën uit te wisselen met collega’s, nieuwe samenwerkingen aan te gaan en gemakkelijker te veranderen. We zetten drie handige tips voor Skype voor Bedrijven voor u op een rij:

  • Vergaderingen plannen in Outlook
  • Programma’s delen (of een bureaublad)
  • Snel nieuwe contacten toevoegen

Vergaderingen plannen in Outlook

Een nieuwe vergadering plannen via Skype en benieuwd hoe u dat het best kunt doen? Dat kan gewoon in Outlook. Handig, bijvoorbeeld als u in het onderwijs of in een andere branche werkt met Office 365.

Open Outlook en ga daar naar de Agenda. Gebruik in het lint de optie ‘Start’ en klik daar op Skype-vergadering. Op die manier kunt u een nieuwe vergadering via Skype voor Bedrijven inplannen, waarbij voor iedereen duidelijk is dat dit het te gebruiken platform zal zijn. U heeft verschillende mogelijkheden om een ruimte of een locatie te kiezen, net als een onderwerp, de begintijd en natuurlijk de eindtijd.

Programma’s delen (of een bureaublad)

Zit u eenmaal in de online verandering via Skype voor Bedrijven? Dan kunt u makkelijk een programma delen, met de functie Programma’s Presenteren. En op die manier kunt u ook een Bureaublad Presenteren, zodat de rest meteen mee kan kijken.

Let op: krijgt u de optie niet te zien in Skype? De presentator kan u daar toegang toe geven, zodat u deze mogelijkheid wel heeft.

Snel nieuwe contacten toevoegen

Skype voor Bedrijven is het meest waardevol als u veel contact heeft, om daarmee makkelijk contact op te nemen. In het zoekveld kunt u gebruik maken van een naam, een IM-adres of een telefoonnummer. En gaat het om een collega? Dan is het voldoende om bij ‘Mijn Contacten’ te kijken, omdat iedereen van uw organisatie daar automatisch al in zal staan. Is die lijst niet beschikbaar? Vraag de beheerder om dit in te schakelen, zodat u collega’s niet als een extern contact hoeft toe te voegen.

Skype voor Bedrijven: advies door specialisten

We hebben veel ervaring met Skype voor Bedrijven, net als andere online oplossingen zoals Office 365. We adviseren scholen en andere organisaties binnen het onderwijs, net als in diverse andere branches. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen of wilt u meer halen uit Skype voor Bedrijven? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over de uitgebreide mogelijkheden.