Patrick Wessels Geen reacties

Een zakelijke back-up maken voor uw bedrijf en die zo goed mogelijk uitvoeren? We werken voor bedrijven in de consulting branche, net als diverse andere branches. Vanuit jarenlange ervaring en onze brede expertise hebben we een aantal belangrijke tips op een rij gezet.

Zakelijke back-up: onze tips

De beste zakelijke back-up maken? Met deze tips hoeft u nooit meer data te verliezen:

  • Voorbereiden, voorbereiden en voorbereiden
  • Automatische back-ups laten maken
  • Back-ups in de cloud

Voorbereiden, voorbereiden en voorbereiden

Geen back-up zonder een goede voorbereiding. Denk er op voorhand over na welke gegevens u wilt laten opslaan en hoe vaak dat dient te gebeuren. Maak een analyse van de bestanden die veel worden gebruikt, die u altijd moet kunnen oproepen en die waardevolle informatie bevatten die niet verloren mag gaan.

We helpen u graag de voorbereidingen voor een back-up te treffen. We gaan voor uw consulting-bedrijf of in een andere branche samen met u aan de slag om een duidelijk plan te maken. Om zakelijk alle data in een back-up mee te nemen, of om ons te richten op de meest kritische bedrijfsdata.

Automatische back-ups laten maken

Eenmaal voorbereid is het belangrijk om de back-up te maken. En de volgende alvast in te plannen. Bijvoorbeeld één keer per dag, iedere week of elke maand. En onze tip? Plan de back-up niet alleen in, maar zorg ervoor dat er een automatische verwerking plaatsvindt. Bijvoorbeeld buiten kantooruren of in het weekend, afhankelijk van de frequentie waar u voor kiest.

De automatische back-up voorkomt dat dit er alsnog bij in zal schieten, omdat er even geen tijd voor is. Een vaak gehoord excuus, dat tot grote problemen leidt als het een keer mis gaat. Dan pas wordt goed duidelijk wat de daadwerkelijke waarde van een back-up is. Hoe groot de problemen zijn op het moment dat er daadwerkelijk data verloren gaat. Iets dat wij u helpen te voorkomen, door automatische back-ups in te plannen. Zodat die altijd doorgaan, ook als u er even geen tijd voor denkt te hebben.

Back-ups in de cloud

En de beste manier om een reservekopie op te slaan? De cloud is veiliger dan een fysieke locatie op kantoor of bij uw bedrijf. In het geval van brand gaat de data dan alsnog verloren, terwijl u daar bij opslag in de cloud dankzij een datacenter op een andere locatie geen last van heeft. Bovendien is een datacenter erop ingericht om zoveel mogelijk risico’s op dataverlies uit te sluiten.

Back-up voor uw bedrijf: voor consulting en andere branches

Zakelijk back-ups maken voor uw bedrijf en die in Nederland in de cloud laten opslaan? We werken voor diverse consulting bedrijven, net als in andere branches. Heeft u vragen of wilt u meteen een afspraak maken? Neem contact met ons op, we horen graag van u.