Patrick Wessels Geen reacties

De ideale online werkplek voor 2019 samenstellen? Online en offline zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Werkplekken vragen om flexibiliteit, zowel binnen de bewindvoering als in andere branches.

We werken voor uiteenlopende bedrijven, zodat we de situaties goed met elkaar kunnen vergelijken. We zetten 5 tips op een rij, om in 2019 voor de beste (online) werkplek te zorgen:

  • Bied keuze en controle
  • Gebruik nieuwe technologieën
  • Maak samenwerken makkelijk
  • Let op emotie en ergonomie
  • Stuur aan op onderling contact

Bied keuze en controle

Niets zo prettig als keuze en controle. In ons privéleven en ook zakelijk, zodat we zelf belangrijke keuzes kunnen maken. Zorg voor een online werkplek waarbij medewerkers zelf kunnen kiezen hoe ze werken, welke tools ze gebruiken. En laat ze meedenken over bijvoorbeeld een hosted werkplek. Vanuit die betrokkenheid wordt het veel makkelijker om iedereen daar op een fijne manier mee te laten werken.

Gebruik nieuwe technologieën

De online werkplek in 2019 vraagt om nieuwe technologieën. Zorg voor oplossingen die geschikt zijn voor smartphones, tablets en laptops. De desktop is nog altijd belangrijk, maar niet meer het enige middel.
Maak videocalls mogelijk en gebruik technologie om zoveel mogelijk medewerkers met elkaar samen te laten werken. Een methode goed geschikt voor bewindvoering en andere branches waar we voor werken.

Maak samenwerken makkelijk

De hosted werkplek of online werkplek maakt gebruik van slimme technologie, om meer samen te werken. Nodig daartoe uit, bijvoorbeeld door medewerkers letterlijk bij elkaar te brengen. Of zorg er met de technologie voor dat ze niet zonder elkaar kunnen. Samenwerking leidt tot creativiteit en nieuwe creaties, zodat u daar als organisatie de vruchten van kunt plukken.

Let op emotie en ergonomie

De ergonomie van een werkplek krijgt steeds meer aandacht, maar wist u dat de juiste emotie net zo belangrijk is? Zorg ervoor dat medewerkers zich ‘thuis’ voelen op hun werkplek, zodat ze met meer energie naar hun werk komen. Ergonomisch en emotioneel comfort gaan op die manier hand in hand, zodat iedereen voldoende tot rust kan komen en op andere momenten optimaal kan functioneren.

Stuur aan op onderling contact

Breng medewerkers met elkaar in contact, ondanks de hosted werkplek of online werkplek waar u gebruik van maakt. Richt een koffiebar in, een loungeruimte en trek er regelmatig samen op uit om elkaar beter te kunnen leren kennen.

Online werkplek: hosted werkplek voor 2019

Een online werkplek of hosted werkplek samenstellen voor 2019? Gebruik de bovenstaande tips om dat zo goed mogelijk te doen. De medewerkers binnen uw organisatie voelen zich thuis, zodat ze zich graag zullen inzetten.