Patrick Wessels Geen reacties

Het beste datacenter voor colocatie kiezen? Met een paar handige tips weet u zeker dat u de beste keuze maakt. Net als advocaten en andere bedrijven in Nederland waar we voor werken.

Wij helpen u de juiste keuze te maken voor colocatie, zodat u daarmee kunt rekenen op goede kwaliteit voor een scherpe prijs. Belangrijke elementen, die volgen uit de plattegrond, infrastructuur, koeling, veiligheid, het netwerk en de klantenservice. Dat zijn namelijk een aantal belangrijke elementen om goed op te letten.

Plattegrond en infrastructuur

Een gigantisch datacenter is er voor Google en een paar andere enorme ondernemingen. Kleinere, middelgrote en grote ondernemingen maken daar al geen gebruik meer van. Vandaag de dag is het veel belangrijker om vanuit een goede plattegrond te kiezen voor voldoende ruimte, een goede opzet en een scherp prijskaartje.

Een goede infrastructuur hangt daarmee nauw samen. Stroom is essentieel, dus zorg voor een betrouwbare (en redundante) aanvoer daarvan. Kies een stroomsysteem met een UPS en een back-up aggregaat, zodat de servers ook in noodgevallen gewoon door blijven werken.

Koeling en veiligheid

Alle stroom in een datacenter leidt tot veel warme, waardoor koeling belangrijk is voor colocatie. De koeling maakt onderdeel uit van de infrastructuur, maar verdient een beetje extra aandacht. Is er ook voor de koeling sprake van een back-up, voor als het systeem dienst weigert?

Let verder goed op de veiligheid, iets waarover we u natuurlijk uitgebreid kunnen adviseren. Het gaat dan zowel om de fysieke als de netwerkveiligheid. Om indringers buiten de deur te houden en het netwerk virtueel goed te beveiligen. Twee belangrijke elementen voor professionele colocatie, zowel voor advocaten als onze andere klanten in Nederland.

Netwerk en klantenservice

Tenslotte is het belangrijk om goed te kijken naar de betrouwbaarheid en snelheid van het netwerk, net als de beschikbaarheid van de klantenservice. Kunt u rekenen op een vlot antwoord met kennis van zaken? Kies voor een hoogwaardig netwerk en een goede klantenservice, die u in heldere taal kan uitleggen wat de beste keuze is voor uw organisatie.

Specialisten in colocatie

We nodigen u graag uit om onze klantenservice te testen. Op die manier laten we u graag blijken dat we specialisten zijn in colocatie voor uiteenlopende bedrijven. We hebben diverse klanten door heel Nederland, waarvoor wij duidelijk uitleggen hoe het werkt, hoe u er gebruik van kunt maken en waarmee u de beste locatie kiest.