Patrick Wessels Geen reacties

Optimaal gebruik maken van SharePoint Workspace door goed samen te werken? We werken voor boekhouders en diverse andere branches. Zij gebruiken gebruiksvriendelijke software, waar u met de juiste tips nog meer uit kunt halen.

Handige tips voor Workspace software

Workspace is heel geavanceerd en toch gebruiksvriendelijk. Een fijn onderdeel van SharePoint, waarvoor we een paar handige tips op een rij hebben gezet:

  • Integratie met Lync (Office Communicator)
  • Gebruik Gedeelde Mappen
  • Ken de beperkingen

Integratie met Lync (Office Communicator)

Workspace is bedoeld om ook offline met SharePoint te kunnen werken. Normaal gesproken zal u bestanden in bulk synchroniseren, zodat alles up-to-date blijft. Er is echter een uitzondering mogelijk, door gebruik te maken van Lync. Dat stond vroeger bekend als Office Communicator en is een chatfunctie. U heeft de mogelijkheid om te chatten met medewerkers, om bestanden te delen en ze daarvan op de hoogte te brengen. De makkelijkste manier om veel soepeler samen te werken met de software van Microsoft.

Gebruik Gedeelde Mappen

Bestanden delen die u op uw computer heeft staan? Gedeelde Mappen (of Shared Folders) is dan een handige optie. U deelt een lokale map met Wordspace, waardoor u en eventueel andere gebruikers daar gebruik van kunnen maken. Werk op die manier samen aan bestanden, of voorkom dat de data die u lokaal opslaat vanuit Workspace niet beschikbaar is.

Ken de beperkingen

Houd er rekening mee dat u helaas niet alle bestandetypen kunt delen in Workspace. SharePoint van Microsoft is daarin enigszins beperkt. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om lijsten uit de kalender met evenementen te delen. Ook Wiki’s, Blog-sites en Portal-sites kunt u helaas niet delen.

Dat geldt verder voor Form-libraries en Slide-libraries, net als voor Surveys en een aantal andere bestandstypen. Onze specialisten laten u graag zien wat u wél kunt delen om te kunnen samenwerken met de software, zodat u daar zo effectief mogelijk gebruik van kunt maken.
Specialist in Workspace: voor boekhouders en meer

Benieuwd hoe u als boekhouder gebruik kunt maken van Workspace of welke oplossingen we bieden in andere branches? We leren uw bedrijf graag beter kennen, zodat we u kunnen aangeven op welke manier u daar zelf mee aan de slag kunt.

En wilt u in het algemeen meer weten over Workspace? Bekijk onze online informatie of neem contact op, dan vertellen we u er graag meer over.