Patrick Wessels Geen reacties

Op zoek naar de beste systeembeheerder en bent u benieuwd hoe u die herkent? Wij werken voor accountants en diverse andere branches, waardoor we door de jaren heen een heel brede ervaring hebben opgedaan.

Wij kennen de kritische elementen van goed netwerk- en systeembeheer, waardoor we u daar volledig op maat mee van dienst kunnen zijn. We denken met u mee, adviseren en gaan er operationeel mee aan de slag. Hoe we dat doen? We leggen het u uit aan de hand van 5 belangrijke eigenschappen.

Kies de beste systeembeheerder: let hierop

De beste systeem- en netwerkbeheerder beschikt over de volgende 5 eigenschappen:

  • Gericht op de lange termijn
  • Veiligheid hoog in het vaandel
  • Focus op automatiseren
  • Maximale beschikbaarheid van het systeem
  • Nieuwsgierig naar verbetering

Gericht op de lange termijn

Een goede systeembeheerder is altijd gericht op de lange termijn. Dat geldt in het bijzonder voor de cloudstrategie, zodat het systeem over een aantal jaren ook nog actueel is. We denken met u mee over de IT-onderdelen die u kunt uitbesteden, waar u ondersteuning bij nodig heeft en wat u aan de andere kant nu en in de toekomst zelf kunt blijven doen. We bereiden de infrastructuur daarop alvast voor, zodat u klaar bent voor de jaren die komen gaan.

Veiligheid hoog in het vaandel

Een firewall, goed wachtwoord, encryptie en trusted platform is heel belangrijk, maar het is niet alles. Het is belangrijk om in alle werkzaamheden veel aandacht te hebben voor veiligheid. De beste netwerkbeheerder zoekt naar de zwakste schakel in IT-systemen, om daar aandacht aan te besteden. Wij kunnen bijvoorbeeld securitytrainingen organiseren voor medewerkers en ze kundig maken in ransomware, phishing en andere gevaren waar u dadelijks mee te maken heeft.

Focus op automatiseren

De beste systeembeheerder wil zoveel mogelijk automatiseren. Wij zoeken naar repeterende processen die we automatisch kunnen laten uitvoeren. Dat creëert meer tijd voor de écht belangrijke taken, terwijl we vanuit automatisering handig voorkomen dat er menselijke fouten worden gemaakt.

Maximale beschikbaarheid van het systeem

Vanuit goed systeembeheer zorgen we ervoor dat het systeem optimaal beschikbaar is. We denken na over de diensten die we lokaal draaien (geo-redundantie), stellen vast hoe we serverdowntime kunnen verminderen en of het de moeite waard is om eigen hardware aan te schaffen in plaats van die te huren.

Nieuwsgierig naar verbetering

Tenslotte zorgt een goede systeem- of netwerkbeheerder ervoor dat die altijd nieuwsgierig blijft naar verbetering. We zijn goed op de hoogte van state-of-the-art technologie en implementeren nieuwe mogelijkheden zodra die uw organisatie verder helpen.

Systeem- en netwerkbeheerder met uitgebreide ervaring

We zijn uw systeembeheerder met uitgebreide ervaring, waardoor we zowel voor accountants als in andere branches goed weten waar u naar op zoek bent. En heeft u vragen over wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.